Creierul uman are dimensiunea unei mărgele. Este mic, dar cercetătorii aspiră în fiecare zi să-i dezlege misterele. Să-i studieze dinamismul. Este greu totuși să-i descifrezi comportamentul în orice situație nouă. Este nevoie de ape adânci pentru a înota prin hățișurile creierului uman.

Se spune de exemplu că orice creier uman reacționează întotdeauna dacă are o stare de sănătate bună. Nu trebuie să stea amorțit. Nu există un miros mai special. Cărțile vechi din biblioteca copilăriei nu poate fi uitat niciodată. În plus, o carte nu va rămâne niciodată fără baterie. Scufundarea în lectură oferă beneficii pentru sănătatea și fericirea ta. Deși tot mai mulți oameni dețin cărți electronice, sigur sunt oameni ca mine pentru care o carte reală trăiește prin paginile pe care poți să le atingi. 

Cu cât citești mai mult, cu atât vei ști mai multe lucruri. Cu cât înveți mai mult, cu atât vei merge mai multe locuri. O carte bună deschide o întreagă lume a cunoașterii începând de la o vârstă fragedă. Iar citirea regulată, chiar și o pagină sau două seara înainte de culcare îți îmbunătățește memoria. Așa cum dimineața mă trezesc să alerg, pentru a mă simți perfect toată ziua, așa și cititul menține mintea sănătoasă și activă.

Iar cititul poate fi contagios! Și nu este o boală periculoasă! Dar creierul poate atinge perfecțiunea!