Da, exact. Ea chiar îți face o favoare. Ea este o femeie. Da, aceeași femeie care are grijă de tine când ești răcit, îți face un ceai fierbinte, frecție și îți dă un paracetamol. Aceeași care îți aduce când ceri cu nerușinare, de parcă te-i fi născut handicapat, un pahar cu apă când tu stai răstignit, vezi doamne te odihnești, pe canapea. Dar ea oare nu are nevoie de odihnă? Da, aceeași femeie care îți spală hainele, le calcă pentru a arăta dichisit la fiecare ședință sau bere în oraș cu prietenii tăi. Că pentru a ieși cu ea la restaurant ți se pare cam greu, că sunt atât de multe opțiuni, încât de fiecare dată când ai încercat să faci o așa-zisă rezervare, ai renunțat. Pe bune? Și da, aceeași femeie care acceptă să îți susții familia financiar. Este exact aceeași femeie care a lăsat de la ea, iar ție ți se pare absolut normal să îți facă aceste favoruri, că ar fi datoria ei.

Cum ar fi, dacă într-o zi, ea ar face toate astea la alegere? Ea ar putea să nu le facă, iar tu, omule, ai rămâne fără cele mai elementare necesități. Cu siguranță, puțini sunt cei care își permit o femeie în casă, o bucătăreasă și o menajeră full time.

Lasă întrebările de genul – Da ce ai făcut toată ziua? Îți dai seama că o asemenea afirmație pune la îndoială tot ceea ce face zilnic pentru tine? Insulți și îți bați joc de fiecare fel de mâncare pe care îl pregătește. Lasă afirmațiile – Dar asta nu îmi place, mai bine laud-o, spune de bună este. Yamiii. Hai că poți, pentru că și ea îți face o favoare.

Răspunsul meu pentru toți acești porci de sex masculin este simplu. Poate că nu muncește la fel de mult în fiecare zi, dar stă nouă ore la birou, petrece două ore în mijloacele de transport, iar tu ce faci? Lucrezi de acasă. Ea face asta cu ușurință? Întrebarea mea pentru tine este – când ai făcut ceva pentru ea când s-a întors de la serviciu? Când ai pus tu masa, ai spălat vasele și alte mărunțișuri, cum spui tu, pentru seară. Deci, ea îți face o favoare în fiecare zi, când tu te simți special doar pentru că ești bărbat.

Așa că. Deși nu spune niciodată acest lucru, îți face o favoare zilnic și va continua să facă. În schimb ea nu așteaptă un salariu pentru norma întreagă de mamă sau soție sau aprecieri pentru că depune efort zilnic. Tot ce cere este respectul, dreptul ei fundamental. Iar tu ține gura închisă. Mulțumește și ajută. Nu uita că ea este cea care îți face o favoare.