Vacanță în Antalya

Iubitul meu pare că deja își face planuri de vacanță cu fosta soție și cu fiul lor adolescent. Mă deranjează cu adevărat. Prima dată a justificat-o spunând că a fost rezervată înainte de a se despărți și fiul a vrut cu adevărat să plece toți trei. A spus că nu se va mai întâmpla și anul viitor. Oh, Doamne, nu. Învăț să trăiesc cu ceva ce simt că nu este potrivit pentru mine. Și acum, cireașa de pe tort… Mi-a spus că mi-a făcut și mie rezervare în Antalya, la un super hotel de cinci stele, aproape de cel în care ei sunt cazați.

Acum vorbește despre o vacanță despre care spune că fosta și Alexandru, fiul lor, și-au dorit-o la Calista Luxury Resort și recunoaște că, dacă nu aș fi în preajmă, nu ar merge. Pe bune, și vii seara în vizită cu băiatul tău? Cum facem?  Cred că încearcă să mă convingă să-l lase să plece, iar rezervarea mea cred că este doar de fațadă. Nu cred că a făcut nici o rezervare de vacanță în Antalya pentru mine. Mă tot gândesc să spun da, vreau să merg. În fond, câteva zile de stat la piscină, o plimbare seara pe plajă nu mi-ar strica.

Ea primește de ani de zile o vacanță cu avionul în Turcia

Complicând toate acestea, el încă nu a cerut divorțul, în ciuda faptului că a promis că va face acest lucru de luni de zile și nici nu i-a spus fiului său că vor divorța. I-a spus că sunt mici neînțelegeri și că o mică separare va face bine relației. Evident că nu l-am întâlnit pe fiul său și nici nu îl voi vedea în curând. Dar poate această vacanță rezervată la o agenție cu zbor charter va fi momentul perfect să spun eu adevărul. Pot fi rea? Nu cred, că îmi este milă de Alex, chiar dacă nu îl cunosc. Are doi părinți care îl mint.

Deși nu cred cu adevărat că iubitul meu se va întoarce la fosta, nu mi se pare greșit deloc dacă o va face.  Îmi doresc tot ce e mai bun pentru fiul său, dar există atât de multe alte modalități de a avea o vacanță distractivă. Sunt înțelegătoare cu ideea că el ar putea să-și dorească în continuare stabilitatea de a fi alături de familia lui așa cum obișnuia, dar simt că va trebui să se adapteze și la un nou normal. Dar încerc să nu fiu egoistă.

De asemenea, îl cunosc de ani buni, așa că am încredere în el și vreau să fac să funcționeze relația noastră. Cred că lui îi pasă foarte mult de mine, dar știu că ea primește ce vrea de la el, chiar dacă aventura noastră este motivul pentru care s-au despărțit. Ea merită, spune el, o vacanță în fiecare an pentru că i-a dăruit atâția ani de fericire și un băiat. Iar eu de ce merit vacanța, l-am întrebat.

Mă cunoaște destul de bine și se pare că s-a speriat când am spus că mi-am cumpărat un costum de baie și un geamantan. Îl sperie ideea de a face o vacanță singură la un super hotel? Sau învăț să trăiesc cu ceva ce simt că nu este potrivit pentru mine? Oricum ar fi, voi trăi o vacanță de lux, iar apoi mai vedem…