S-a întâmplat din nou ca nimeni să nu o creadă că are 73 de ani. A fost la medic pentru câteva investigații la sistemul locomotor. Iar medicul, surprins de răspunsul pe care l-a primit când a început să completeze rețeta, i-a spus zâmbind…

  • Bine, doamnă, păi vreți să întineriți se pare. Oricum, pentru vârsta dumneavoastră, arătați super. Așa aș vrea să spun și eu peste ani… Dar oasele nu întineresc.

Nu a fost deloc surprinsă, deoarece astfel de scene s-au întâmplat ocazional. Mama nu a fost niciodată o frumusețe recunoscută. Nici nu s-a dat înlături de la muncă, din contră, încă de mică a fost luată de părinți la muncile câmpului. Dar pielea ei strălucitoare și trăsăturile zic unii tinere s-au păstrat frumos. Când oamenii o întrebau cum reușește să aibă o aură atât de pozitivă, ea spunea că secretul stă în măștile pentru trup și suflet.

Avea o mască pentru fiecare problemă. Erau făcute în casă, cu produse ieftine dar sigure. Pentru corp, mâncarea sănătoasă, multe legume și fructe de sezon și un somn bun în fiecare seară. Ea ne spunea că râsul bun și un gând frumos pot face minuni. Ea a iertat mereu și a uitat de fiecare dată, nu a dus bagaje grele pentru suflet.

Nu uitați să râdeți, să dormiți bine și să mâncați sănătos!