vacanță la roma

Suntem împreună de peste un an. Unul dintre lucrurile pentru care ne-am apropiat la început a fost modul lui de a interacționa cu oamenii. El este foarte simpatic, sufletul petrecerii și reușește să își facă prieteni repede și să-i păstreze mult timp. Ce este ciudat? Iși doreste această vacanță la Roma acum… Că are o mulțime de prietene – probabil chiar mai mult decât bărbați. Din păcate, aceste prietenii mă fac să mă simt nesigură și, uneori, să fiu îngrijorată de relație. Îmi dau seama de importanța păstrării de relații și încerc să nu mă implic atât de tare emoțional, dar există unele lucruri pe care cred că un cuplu ar prefera să le facă împreună în mod natural, unul dintre ele fiind să plece în vacanță împreună.

Trei pe o bancă în Piazza di Trevi

Recent mi-a spus că a primit invitația să mergem să vizităm Italia – o mini vacanță la Roma. Mi s-a părut interesant, mai ales că după atâtea luni de stat cu orele în fața laptopului, acum puteam să ne plimbăm de mână, să mâncăm gelato, pizza, să stăm la terasă să bem un Proseco. Deja mă imaginam prin Roma, mergând să vizităm Panteonul, cu o sa construcție îndrăzneață, să ne plimbăm pe străduțe, să aruncăm un bănuț în Fontana di Trevi și multe, multe altele. Dar surpriza a apărut când am aflat povestea acestei călătorii.

Acum vreo trei ani, Iubi a fost la un concert rock. Și cum spuneam că leagă foarte repede prietenii, o italiancă l-a invitat la un pahar de vin și așa ai păstrat legătura. Victoria este numele ei, era din Bergamo, și pe atunci împreună și-au modificat zilele de întors acasă pentru că, conform poveștilor lui, s-au simțit perfect împreună, iar ea era chiar Bella. Au rămas chiar într-o cameră de hotel împreună pentru a reduce costurile s-au distrat de minune în acea zi, iar de atunci tipa i-a tot scris, au păstrat legătura și acum sunt prieteni. Așa că ne-a invitat să petrecem un weekend la Roma  în noul ei apartament.

Acum, când am întrebat de ce nici măcar nu s-a gândit să mă întrebe dacă mă deranjează. Aș vrea să ajung în Italia, dar cu acum. Nu se poate, mi-a răspuns. Trebuie să o cunoști pe Victoria, este fantastică, scrie chiar pentru o agenție de turism.

Nu vrei, nu vii și gata… Și a plecat…

Dacă nu vrei… și atunci eu, care citeam, mi-am ridicat ochii și am fost uimită de argumente. Mi-a dat următoarele motive: Haide, nu te prosti, exersăm limba italiană, pe care nu o studiem împreună. Dacă ai ceva împotriva acestei mini-vacanțe, să știi că unele cupluri ar trebui să facă lucrurile separat uneori. Că nu crede că mi-ar plăcea… nu este adevărat, iubesc acea țară! Că poate această distanțare l-ar face să-mi fie mai dor de mine. Ocazional trăim împreună, ai uitat!  Că este ok să plece fără mine, și a plecat.

Nu vreau să devin regina dramei. Ce nu am putut să-i spun…

Mi-aș dori cu adevărat să călătorim, să facem această mini vacanță la Roma și să ne distrăm împreună, ceea ce nu am mai făcut până acum. Nu mă simt confortabil în legătură cu relațiile sale strânse cu femeile. El mă încurajează să-mi fac mai mulți prieteni. Cu toate acestea, dacă aș fi în locul lui, aș fi cerut partenerului meu să vină și să-l prezint prietenilor mei. De aceea, alegerea sa mă încurcă și pare nedreaptă, mai ales că nu este un weekend la Roma numai cu băieți. Motivele sale nu prea au atât de mult sens pentru mine, și am sentimentul că nu mi-a spus adevăratul motiv. S-ar putea ca la urma urmei el să nu fie chiar pregătit să fie într-o relație serioasă? M-am mutat să fiu cu el și am impresia că el chiar nici acum, după atâtea luni nu este pregătit să facă un angajament serios, chiar să iau în considerare întemeierea unei familii. Nu numai asta. Gata, ne-am despărțit, l-am părăsit din cauza asta. El a plecat la aeroport, eu în garsoniera mea din Titan. Nu sunt suficient de open mind, cum mi-a spus… La început, am încercat să nu mă gândesc prea mult la planurile sale de vacanță, dar se pare că mă deranjează subconștient, întrucât am avut doar un vis foarte rău pe care nu l-am putut explica decât făcând o asociere cu această anxietate. Pe de o parte, înțeleg necesitatea unei relații libere, dar hai să nu uităm că timp de opt luni am trăit, dormit, am făcut curat și… altele împreună. Dar, din nou, cum te reții când iubești, deoarece o relație strânsă necesită vulnerabilitate? Și cum depășesc această problemă a lui și a prietenelor sale? Nu vreau să devin regina dramei. Accept și lucrez prin gestionarea anxietății mele și a prieteniilor mele.  Acum caut un bilet de avion pentru a pleca cu o prietenă în vacanță în Creta.  Îmi rezerv o călătorie cu prietenii mei pentru o răzbunare copilărească, mi-a spus când m-a sunat să vadă ce fac. Nu, dragule, încerc să-i vindec sentimentele…